1 balenie vanilkového cukru.
(všetky prísady spolu prevaríme)
Maková plnka:
240 gramov mletého maku,
120 gramov trstinového cukru,
15 gramov masla,
180 ml mlieka,
1 vanilkový cukor,
trochu citrónovej kôry
(všetky prísady spolu prevaríme)
Tvarohová plnka:
360 gramov tvarohu (môže byť aj rastlinný tvaroh),
90 gramov trstinového cukru,
80 gramov masla,
30 gramov hrozienok (môžu byť namočené v rume)
3 žĺtky,
sneh z 3 bielkov,
1 vanilkový cukor alebo vanilkovú pastu.
trochu citrónovej kôry.
všetky prísady spolu premiešame)
Lekvárová plnka:
300 gramov kvalitného slivkového lekváru,
trochu citrónovej kôry.
Množstvo je uvedené na plech cca 30×25 cm. Je možné pripraviť aj na plech torty, v tom prípade použijeme 2/3 z uvedeného množstva na rozmer priemeru cca 28 cm.
POSTUP PRÍPRAVY
1. Do vlažného mlieka pridáme trstinový cukor, nadrobíme droždie a necháme kvások vykysnúť.
2. Medzitým v miske zmiešame mix ryžovej múky (napr. Liana Bakery Mix), cukor, rozpustené maslo, vajíčka a kvások z droždia. Všetko vymixujeme na hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť 30-45 minút.
3. Zatiaľ si pripravíme jednotlivé plnky. Každú plnku pripravíme v osobitnej miske zmiešaním uvedených surovín (prísady orechovej a makovej plnky prevaríme)
4. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke na tenko.
5. Na prvú časť môžme použiť orechovú plnku, ďalej môžeme natrieť lekvárovú, makovú a tvarohovú plnku. Každú plnku preložíme ďalší tenkým cestom. Uložíme posledný plát cesta. Necháme ešte prikryté fóliou podkysnúť 20 minút.
6. Pred pečením potrieme povrch rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180°C asi 35 minút jemne dozlastista Po upečení potrieme ešte horúci maslom a ozdobíme podľa fantázie. Krájame vychladnutý.
Prajem Vám dobrú chuť a príjemné chvíle