POTREBUJEME:
დ 450 gramov uvarenej hokaido tekvice (môže byť aj maslová),
დ 3 vajcia,
დ 3 dcl rastlinného mlieka alebo smotany (napríklad ryžového, prípadne klasické),
დ 180 gramov trstinového cukru (alebo podľa chuti a sladkosti použitej tekvice),
დ ½ prášku do pečiva bez fosfátov,
დ 2 lyžice ľanových semienok (môžete vynechať),
დ 220 gramov ryžovej alebo pohánkovej hladkej múky (množstvo je približné, záleží od druhu a výrobcu danej múky).
POSTUP:
Všetko spolu zmixujeme, na záver pridáme ryžovú alebo pohánkovú múku. Množstvo pridávame postupne podľa toho, či chceme mať palacinky alebo lievance. Uvedené množstvo stačí na približne 20 menších palaciniek.
Odporúčam na vrch datľový sirup. Namiesto klasickej čokolády, neprekysľuje, práve naopak, pôsobí zásadito na celý náš organizmus.
Z tohto receptu môžete urobiť palacinky aj lievance. Záleží od množstva ryžovej alebo pohánkovej múky a tým hustoty cesta.
Aké sú prínosy tohto receptu ? Hokkaido:
✔ podporuje zdravú a krásnu pokožku,
✔ dodá nášmu organizmu potrebnú energiu,
✔ pomáha pri smutnej nálade, depresii,
✔ podporuje imunitu svojimi antioxidantami,
✔ okrem iného obsahuje vitamíny A,B, C, E, K, omega 3 a 6, kyselinu listovú.
Ryžová a pohánková múka:
✔ má vysoký obsah vlákniny, obsahuje vitamíny skupiny B.
✔ nášmu telu doplní vápnik, mangán, selén, aj horčík.
Pohánka pomáha aj pri kŕčových žilách, slabých cievach, má vysoký obsah bielkovín, zabezpečuje zdravú črevnú mikroflóru.
Prajem Vám DOBRÚ, SLADKÚ A ZDRAVÚ CHUŤ 💗