Potrebné látky pre život
„Jedzte svoje jedlo ako lieky, aby ste nemuseli jesť lieky ako svoje jedlo“ Hippokrates
Telo je vždy výsledkom, nie príčinou. Výsledkom toho, čo jeme a akú výživu mu dávame...
Naša potrava je znečistená nepriaznivým životným prostredím, používaním chémie, ale aj výfukovými plynmi . Ale nie len to. My sami si potraviny „vylepšujeme“ chemickými farbivami, konzervantmi, arómami, pri výrobe používame moderné technológie, aby nám čo najlepšie chutilo, dobre to vyzeralo a dlho vydržalo. Málokto z nás si však uvedomuje, čo si tým spôsobujeme z dlhodobého hľadiska, pravidelnej konzumácie a o čo sa takýmto spracovaním pripravujeme. Niektoré stopové prvky životne dôležité pre naše telo sa v prírode už takmer vôbec nevyskytujú (napríklad selén).
Čo je vhodné robiť v dnešnej dobe ?
Nájdite si svoj smer zdravej výživy. Nie všetko všeobecne zdravé, je naozaj zdravé pre každého. Každý z nás je jedinečný, má svoje špecifické ťažkosti alebo choroby. Ak neviete nájsť čo je vhodné pre Vás, poraďte sa – s niekým, kto Vám dokáže poradiť fyzicky aj psychicky, pre Vaše telesné aj duševné zdravie.
Starajte sa o svoje telo a dušu s láskou, telo je jediné miesto v ktorom musíte žiť niekoľko desiatok rokov. Nie je odpadovou nádobou, do ktorej sa zmestí všetko a všetko spracuje bez následkov.
Selén a imunita
Volné radikáli sú škodlivé látky, ktoré sa do organizmu dostávajú z vonkajšieho prostredia alebo vznikajú priamo v ňom. Napadajú bunky, reagujú s DNA bunkového jadra, výrazne znižujú obranyschopnosť organizmu a blokujú činnosť mnohých enzýmov.Spôsobujú rôzne choroby od neškodného prechladnutia, cez rôzne alergie, akútne zápalové ochorenia až po chronické zápalové ochorenia a…
5 ochrancov proti vírusom
Zo všetkých strán v súčasnosti počujeme, ako nás zachráni očkovanie. Z iných strán počujeme, že máme posilňovať svoju imunitu.AKO ?ČÍM ?KOĽKO ? V súčasnosti existuje množstvo rôznych a zároveň protichodných informácií, názorov aj medzi rôznymi celosvetovými odborníkmi a expertmi. Objavujú sa však aj prvé lekárske doporučenia, že doplnky stravy a výživy sú…
Zinok, mesto a imunita
Zinok je jedným z 5 kľúčov k imunitnému systému.„Dobre si zapamätajte: kľúč k záhade je skrytý v miere odolnosti organizmu človeka.”Louis Pasteur – svetoznámy mikrobiológMesto poskytuje svojim obyvateľom vysoký stupeň komfortu. Množstvo obchodov, reštaurácií, kín, koncertov, divadiel, športových podujatí, hudobných koncertov a ďalších rôznych možností, všetko máme na dosah. Ako protiklad k pohodliu nám…
Vitamín D
Mnohí experti, imunológovia, virológia a ďalší aj celosvetoví odborníci odporúčajú na zvýšenie imunity vitamín D.Viete však od čoho záleží Vaša skutočná potreba vitamínu ? AKO ? KEDY ? KOĽKO ? KOMU ?VEDELI STE, ŽE … ? ? ?Vitamín D sa tvorí v koži, ale záleží od horčíka ČI a KOĽKO…
Horčík (magnézium)
Horčík má v organizme až 600 dokázaných funkcií.Bežná strava väčšiny z nás neobsahuje takmer žiadne magnézium – spracovaná a rafinovaná strava založená prevažne z múky, mäsa a mliečnych výrobkoch, neobsahuje takmer žiadne magnézium.S nedostatkom magnézia je spojených údajne viac ako 350 zdravotných ťažkostí. V mnohých prípadoch je magnézium silnejší a…
Vitamín C
Stabilizáciu imunity a našu psychiku podporuje ju vitamín C, ktorý sa podieľa na VŠETKÝCH FUNKCIÁCH TELA. Nie však každý vitamín C a nie v akomkoľvek množstve.Vzhľadom na chemický a psychický stres, ktorý je v dnešnej dobe vo zvýšenej miere a ktorému je organizmus každého z nás vystavený, a tiež s…
Aminokyseliny L-arginín, L-cysteín, L-ornithín, L-Metionín a L-karnitin
L-arginín, L-cysteín, L-ornithín, methionín a L-karnitín sú aminokyseliny, ktoré sú nenahraditeľné napríklad pri ochrane a aj záchrane pečene. Ich účinky sú mnohostranné: pomáhajú pečeni plniť ich normálnu funkciu a majú za úlohu premeniť mastné kyseliny na energiu, zmierňujú príznaky cirhózy a stukovatení pečene (steatózy), podieľajú sa na protizápalových mechanizmoch, povzbudzujú syntézu…