Bryndzové krekry bez múky, bryndzové pečivo bez múky, bez lepku

Bryndzové krekry bez múky

Na približne 40 menších kúskov POTREBUJEME:
  350 gramov ryžovej alebo kombinovanej múky (napr. Liana bakery mix s vlákninou, v zložení ryžová múka, kukuričná múka, psyllium…),

220 gramov masla,

220 gramov bryndze,

  soľ, korenie (podľa chuti, môžete použiť napr. aj pizza korenie).   

Ďalej potrebujeme:
დ  ryžová múka  na podsypanie, 

დ  vajce na potretie

დ  ľanové, sezamové a slnečnicové semienka na posypanie.

POSTUP:

1. Zmiešame všetky ingrediencie.  Vypracujeme kompaktné cesto, zabalíme ho do fólie a necháme približne 1 hodinu odpočívať v chladničke. 

 

2. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme tvary alebo len rukami vytvarujeme malé placky. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 13-15 minút.

Prajem dobrú a zdravú chuť 💗

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *