belsková torta, rýchla torta, bezlepková torta, torta bez laktózy

Blesková torta za 15 minút

TELO JE VŽDY VÝSLEDKOM, NIE PRÍČINOU.

VÝSLEDKOM AJ TOHO, ČO JEME A AKÚ VÝŽIVU MU DÁVAME.

CHCETE SA STRAVOVAŤ ĽAHKO a ZDRAVO ?

Tak táto EXTRA ĽAHKÁEXTRA RÝCHLA TORTA je práve pre Vás.

Ak máte chuť na sladké alebo k Vám prišla nečakaná návšteva.

Rýchla a ľahká NIELEN NA ČASPRÍPRAVU, ale AJ na KALÓRIE a ľahké TRÁVENIE.


POTREBUJEME:

♡  2 šálky hladkej múky (napríklad ryžovej hladkej),

♡  1 šálka celozrnnej múky (napríklad ryžovej celozrnnej, pohánkovej…),

♡ 5 vajec,

♡  2 šálky mlieka alebo smotany (používam rastlinné mlieko a smotanu),

♡  10 veľkých lyžíc karobu (alebo kakaa),

♡  10 veľkých lyžíc trstinového cukru alebo pol šálky medu (prípadne podľa chuti),

♡  1 lyžica škorice (množstvo podľa chuti, môžete aj vynechať),

♡ 5 lyžíc kokosového oleja, masla alebo iného tuku,

♡ 5 veľkých šťavnatých hrušiek (môžete použiť iný druh obľúbeného ovocia).

POSTUP PRÍPRAVY:

1. Všetko spolu zmiešame. Množstvo mlieka alebo smotany môžeme upraviť podľa druhu a „savosti“ múky. (každá múka „saje“ inak).

2. Cesto vylejeme do formy a nadrobno nasekané ovocie (používam mixér na sekanie) pridáme do cesta.

TIP 1:
Pre deti a tých, ktorí majú ťažkosti s trávením odporúčam karob, namiesto kakaa.

TIP 2:
Neobávajte sa použiť toľko ovocia ako je v recepte, cesto narastie a s týmto množstvom bude šťavnaté.

TIP 3:
Vajíčka môžete nahradiť 5 lyžicami ľanových semienok. Pomleté ľanové semienka zalejeme vodou a necháme odstáť približne 10 minút, aby napučali a mohli sme ich použiť namiesto vajíčok.

Recept je na priemer torty cca 30 cm.
Šálka cca 2 deci.

Prajem Vám dobrú chuť a príjemne strávené chvíle 💖

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *