mlieko a zdravie, škodlivé mlieko na zdravie, ako súvisí zdravie a mlieko, je mlieko zdravé, je mlieko škodlivé, prekvapujúce fakty o mlieku

3 prekvapujúce fakty o mlieku a zdraví

Mlieko, kravské mliečne produkty a pochutiny sa vo všeobecnosti prezentujú ako zdravé a pridávajú sa do mnohých jedál a receptov. Niekoľkokrát denne ich môžeme vidieť aj v rôznych reklamách, upútavkách, konzumujú ich rôzne celebrity, a aj známe uznávané osobnosti ich používajú vo svojich receptoch.

AKO JE TO VŠAK V SKUTOČNOSTI ?

Je ťažko presviedčať niekoho o škodlivosti súčasného, bežne dostupného, kravského mlieka, keď mliečne produkty sa prezentujú ako zdravé takmer všade. Ale…

fakty o mlieku, skutočnosti o mlieku

Ak však aj vy CHCETE…

…TAK ČÍTAJTE ĎALEJ

Sama som vylúčila kravské mlieko a kravské mliečne produkty (bežne dostupné zo supermarketu). Žiadna intolerancia mi oficiálne zistená nebola. Napriek tomu po 3 mesiacoch sa mi podarilo:

zdravie, ťažkosti, s ťažkosťami, bez ťažkostí, diéta, chudnutie, bez mlieka, bez laktózy

O pozitívnych zmenách po vylúčení mlieka a niektorých mliečnych produktoch, vypovedajú aj mnohí naši známi a klienti.

Ak ešte stále váhate, skúste si prečítať nasledujúce fakty o súčasnom mlieku.

1.  MLIEKO, TRÁVENIE A CELKOVÉ ZDRAVIE

Mlieko a mliečne produkty konzumované mimo obdobia dojčaťa bohužiaľ zahlieňuje hlavne tráviaci trakt, a následne sa steny čriev stávajú ťažko priepustnými pre výživu.

Hlieny sa následne prejavujú ako zahlienenie dýchacích ciest. Preto nemôžeme byť prekvapení, že napríklad deti konzumujúce mlieko a mliečne výrobky majú často napríklad kašel, bronchitídy, alergie a astmy…

Bohužiaľ naši lekári tieto skutočnosti nezdieľajú

detské ťažkosti a choroby, mlieko a zahlieňovanie, škodlivosť mlieka, mlieko a zdravie, mliečne výrobky a zdravie

Mliečne výrobky obsahujú príliš veľké množstvá nasýtených tukov a cholesterolu, ktorých sa naše telo len veľmi ťažko zbavuje. Navyše sú dnes v mlieku vysoké dávky vedľajších prvkov ako pesticídy z lacných krmovín, antibiotiká podávané zvieratám na dennej báze aby vydržali v špinavých prehustených a neľudských podmienkach veľkochovu.

Bohužiaľ,  z mlieka nie je možné úplne oddeliť zvyšky močovky a exkrementov, ktoré sú nachádzajú na. Krv a hnis sú   prirodzenou súčasťou denno denného nad-dimenzovaného odsávania mlieka zo zvieraťa STROJMI. Áno, to všetko pijeme v mlieku. Nepomôže ani ultra vysoké zahrievanie (UHT)

Aké sú ďalšie skutočnosti o mlieku ?

Napríklad doktor Oster a doktor Ross, lekári z Connectitutu, sa zaoberajú úskaliami tzv. zdravej výživy. Objavili v mlieku tzv. XO-faktor. Uvádzajú, že ani cholesterol, ani nikotín nie sú prvými a hlavnými príčinami srdcových infarktov, ale často konzumované mlieko a mliečne produkty. Zistili, že mlieko obsahuje enzým, tzv. xantineoxidaza (XO), ktorý upcháva tepny a vyvoláva tak vysoký krvný tlak.

Homogenizácia mlieka, ktorá sa v dnešných výrobných procesoch bežne používa, robí z mlieka priamo JEDOVATÚ nepožívateľnú a ťažko stráviteľnú tekutinu.

ČLOVEK JE JEDINÝ TVOR, KTORÝ BEŽNE PIJE MATERSKÉ MLIEKO INÉHO DRUHU A NAVIAC AJ V DOSPELOSTI.

Tradícia a literatúra nám vštepovali úplne legálne, že práve pre deti a dospievajúcich je mlieko potrebnou a prospešnou výživou. V skutočnosti je to tomu úplne naopak !

Tuk a cholesterol zo súčasného kravského mlieka a ich produktov sú príčinami mnohých tzv. civilizačných ochorení, vrátane alergií.

2.  VÝŽIVA V MLIEKU

Mlieko má prebytok proteínu vo forme kaseinu, s ktorým sa naše telo veľmi ťažko vyrovnáva v dôsledku nedostatku enzýmu LAB. Jeho uhlohydráty sú molekulami mliečneho cukru, s ktorými si organizmus dospelých dokáže len veľmi ťažko poradiť.

Mlieko neobsahuje žiadnu vlákninu a má veľký nedostatok kyseliny linovej, železa, niacinu a vitamínu C. Kravské mlieko je dokonalá výživná látka, ale LEN pre TELIATKO, a do doby, kedy sa mu začínajú tvoriť zuby a kedy rýchlo narastá. V protiklade k tomuto, človek rastie pomaly, náš mozog viac narastá a žijeme podstatne dlhšie ako kravy !

Málokto si tiež uvedomuje, ako sú choré zvieratá chované vo veľkochovoch a že sa nezaobídu bez antibiotík a hormónov rastu.

Aj z tejto skutočnosti vyplýva, že kravské mlieko ľudský život jednoducho skracuje:

DEGENEROVANÉ ZVIERATÁ = DEGENEROVANÍ ĽUDIA.

chorí ľudia, degenerovaní ľudia, degenerované zvieratá, choré mlieko, chorí ľudia

Deti, ktoré pijú mlieko často trpia nedostatkom minerálov a lecitínu Ľudia, ktorí pijú mlieko sú často zahlienení, majú často rôzne tráviace, respiračné alebo kožné ťažkosti.

Ako bezbranná si môže cítiť matka, ktorej dieťa má často opakujúcu sa nádchu, kašeľ a rôzne kožné vyrážky. Bohužiaľ lekári mlieko odporúčajú ako najzdravšiu výživu. Matky preto často nič iné nepoznajú, kŕmia svoje deti rôznymi mliečnymi a kašovitými výrobkami. Takto však ŽIVIA choroby a oslabujú životné sily svojich detí.

choré deti, chorá matka, chorá rodina

Aj vy ste si doteraz mysleli, že mlieko obsahuje VÁPNIK potrebný pre VÝSTAVBU KOSTÍ A ZUBOV ? ? ?

Mlieko síce obsahuje vápnik, ale viazaný na kaseinové bielkoviny, takže telo ich nemôže prijímať a spracovávať. Keby toto tvrdenie nebolo pravdivé, tak by obyvatelia západných krajín museli mať podľa množstva vypitého mlieka najlepšie kosti a zuby. Opak je však pravdou. Majú ich najhoršie !

Mlieko v súčasnej a bežnej kvalite nie je vhodná potravina vhodná takmer pre nikoho.

Množstvo vápnika, dokonca viac ako v mlieku, nájdete najviac v maku, zo zeleniny je to brokolica a špenát, veľké množstvo nájdete aj v mandliach a sardinkách.

3.  VSTREBATEĽNOSŤ VÁPNIKA DO KOSTÍ

Vápnik potrebuje pre správne vstrebanie sa do kostí enzým, ktoré mlieko prirodzene obsahuje. Tento enzým sa nachádza v mliečnom tuku, preto po odstránení tuku sa odstráni aj enzým (pri polotučných a nízko-tučných mliekach a výrobkoch)

Pri výrobe mlieka a mliečnych výrobkov určitej tučnosti sa spätne tuk pridáva, ale nie ten odobraný, ale väčšinou lacný palmový olej…Odstránením prirodzeného tuku sa teda z mlieka stáva „mŕtva“ vápenatá voda s pridaným tukom.

Naše telo ale nedokáže takto upravený vápnik vylúčiť, preto ho ukladá. Napríklad do ciev, do kĺbov… Následne sa úplne bežne stáva, že ženám je odporúčané konzumovať mliečne výrobky napríklad kvôli osteoporóze. Často sa však stáva, že osteoporózu majú rovnakú, ale naviac k tomu majú zavápnené kĺby a cievy.

osteoporoza, ťažkosti, bolesti, mlieko

AKÉ SÚ ĎALŠIE FAKTY O MLIEKU ? ? ?

Mlieko je prvou životodarnou tekutinou matky, v prípade kravy pre teliatko. Dnes sa chovajú kravy za účelom každoročného oplodňovania s jediným cieľom – získať mlieko pre človeka.

Teliatko ide doslovne bokom. Po 9 mesiacoch gravidity sa teliatko narodí a okamžite ho bez súcitu oddelia od matky, poputuje na „teľacie“ mäso alebo z neho bude ďalšia matka dojka bez potomka. Smutný život kráv z mliečnych fariem.

život kráv, dobytok dnešnej doby, neľudské správanie k zvieratám

Každý cicavec na Zemi (aj človek) má jedinečné zloženie materského mlieka, ktorým kŕmi svoje mláďa (aj ľudské) výlučne v období dojčenia – teda pokým mláďa (aj ľudské) nie je schopné jesť prirodzenú stravu. Akonáhle mláďa (aj ľudské) prestane piť materské mlieko, produkcia v mliečnych žľazách sa zastaví.

Kravy v mliečnych farmách však majú nešťastie v tom, že sacie stroje nikdy sať neprestanú a tak sa im mlieko neustále tvorí a ich obdobie produkcie mlieka sa predĺži natoľko, že ich životnosť sa z 20 rokov zníži na 3.

No a my teda pijeme materské mlieko 700 kilového zvieraťa, ktoré je určené pre 50 kilové teliatko s úplne inou stavbou tela a iným tráviacim systémom.

kravy, ako vplýva zdravie kravy na mlieko pre ľudí

Na svete má viac ako 60% ľudí intoleranciu na laktózu kravského mlieka.

Ktoré mliečne produkty môžeme považovať za zdravšie ?

Každý druh stravy je síce individuálny, v závislosti od rôznych ťažkostí,  TO ČO JE ZDRAVÉ PRE JEDNÉHO, MÔŽE BYŤ ŠKODLIVÉ  PRE DRUHÉHO.

Z mliečnych produktov však medzi zdravé pre mnohých patrí ovčia bryndza, ktorá obsahuje prirodzené a zdravé probiotiká, taktiež ovčie a kozie zákysy. Podstatné je, aby boli vyrobené z mlieka zo zvierat, ktoré boli chované prirodzene, bez hormónov rastu a antibiotík (pokiaľ nie sú nevyhnutne potrebné).

Ako sa vyrába maslo ? Existuje prirodzenejší a zdravší druh ako maslo z kravského mlieka ?

Kravské maslo vyrobíte tak, že pracne a kruto získané mlieko od kráv spracujete usadením alebo odstredivkou aby ste oddelili mliečny tuk od zvyšku mlieka.

Orechové maslá a pasty zo semien sú rozomleté celé plodiny z ktorých sa nič neodoberie a obsahujú tak celé kompletné, matkou prírodou navrhnuté živé spektrum látok, okrem tukov, bielkovín a vlákniny, taktiež mikroživiny rôznych  vitamínov, minerálov a stopových prvkov.

To je rozdiel oproti mliečnemu maslu, však  ? Môžete ich natierať na pečivo, pridávať do kaší, používať do omáčok, dipov alebo zahusťovať niektoré typy prívarkov.

Najdôležitejšia zásada pri výbere kvalitného a zdravého orechového masla je organický pôvod surovín a žiadne pridané látky.

Ako ste na tom ? Konzumujete pravidelne mlieko a mliečne produkty ?

Po 3 mesiacoch vyradenie mlieka, mliečnych a múčnych produktov Vám môžem s radosťou oznámiť, že sa mi podarilo:

…a takto sa začala moja cesta za úplným uzdravením…

Každý sme jedineční, máme špecifický organizmus, ťažkosti, prípadne choroby a preto každý potrebujeme inú výživu a vylúčenie iných produktov. Vylúčenie mlieka a niektorých kravských produktov v súčasnej kvalite však pomáha pri zmiernení a aj odstránení rôznych zdravotných ťažkostí.

ZDRAVIE NIE VŠETKO, ALE BEZ ZDRAVIA JE VŠETKO NIČÍM ❣

 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *